Demirović uveo BiH u elitnu grupu Lige nacija: Zmajevi srušili Crnu Goru

,
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u 5. kolu UEFA-ine Lige nacija selekciju Crne Gore na Bilinom polju rezultatom 1:0.

Foto: N1

Ekipa Ivayla Peteva bila je mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, imala je posjed, diktirala je tempo, ali i propustila nekoliko lijepih prilika.

Kapiten Edin Džeko je pokušavao u dva navrata, dok je udarac Saničanina nakon kornera otišao pored gola.

Iznenadio je bugarski stručnjak Crnogorce večeras sa Bešićem u sredini i Demirovićem u napadu. Upravo je napadač Augsburga napravio mnogo problema gostima večeras.

Najprije je pogodio u 32. minuti nakon asistencije Stevanovića, ali mu je pogodak poništen nakon asistencije iz VAR sobe.

Ipak, Demirović je prvi gol u dresu Zmajeva postigao u sudijskoj nadoknadi. Džeko je prebacio loptu za mladog fudbalera nakon asistencije Hadžiahmetovića, a Ermedin rutinski pogodio mrežu protivnika.

U drugom dijelu Crna Gora je diktirala tempo, stezala obruč oko našeg gola, a Ibrahim Šehić je odbranio nezgodne pokušaje Jovetića i Mugoše.

S druge strane veliku priliku za naš tim propustio je Kenan Kodro, dok je Demirović još jednom šutirao, ali ovoga puta dosta slabo.

Ovom pobjedom ekipa Ivayla Peteva napravila je veliki rezultat i osigurala takmičenje u elitnoj, ligi A UEFA-ine Lige nacija za narednu sezonu.

Zmajevi su lideri na tabeli sa 11 bodova, Crna Gora je druga sa 7, dok Finska ima 5, Rumunija ima 4 boda. Naredni meč naš tim igra već u ponedjeljak i to protiv Rumunije u Bukureštu.