Klose prinuđen da prekine trenersku karijeru: Dijagnoza je bila šok, ne smijem ništa raditi

.
Pronađena mu tromboza u nozi Legendarni njemački napadač Miroslav Klose prinuđen je trenersku karijeru staviti u drugi plan na određeno vrijeme.

Klose, koji je radio kao pomoćnik Hansiju Flicku u Bayernu, dobio je trombozu u nozi i ljekari su mu preporučili potpuno mirovanje.

"Dijagnoza je bila pravi šok za mene", rekao je Klose i opisao je da je sve počelo velikim bolovima u nozi:

"Imam dvostruku trombozu u nozi. Odmah su mi propisani lijekovi i moram nositi posebne čarape. Ljekari su bili jasni da se ne smijem šaliti i preporučili su mi totalni odmor. Ne mogu džogirati, ne mogu plivati i iznad svega ne mogu igrati fudbal", rekao je Klose.

Miro je bio jedan od kandidata za poziciju pomoćnika Flicku i u reprezentaciji Njemačke.

"Bilo bi pogrešno da nastavim karijeru u ovakvim uslovima, bez obzira što bih imao mogućnost da ponovo sarađujem sa Hansijem Flickom", rekao je Klose i nada se da će nastaviti trenersku karijeru nakon što se riješi problema.

Klose je najbolji strijelac reprezentacije Njemačke svih vremena sa 71 postignutim golom u 137 nastupa, a osvajač je Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik Joachimu Lowu na klupi Elfa, a od 2018. godine je bio uposlenik minhenskog Bayerna.