Dinamo dovodi Japanca koji je igrao protiv Mančester sitija na Svjetskom klupskom prvenstvu

.
Takuja Ogivara dolazi u zagrebački klub na posudbu uz mogućnost otkupa na ljeto

Takuja Ogivara (Takuya Ogiwara) danas bi trebao postati novi igrač Dinama iz Zagreba. Japanac je dva dana bio na ljekarskim pregledima u Zagrebu, a danas ga očekuju predstavljanje i trening sa novim saigračima.

 

 

 

Opcija otkupa ugovora

Dinamo će Ogivaru dovesti na posudbu do kraja sezone i to će platiti oko 200.000 eura uz opciju otkupa njegovog ugovora na ljeto za pola miliona eura.

Ogivara je u prošloj sezoni odigrao 41 utakmicu za Uravu u svim takmičenjima, te upisao jedan gol i tri asistencije. On je čitavu karijeru proveo u Uravi, iako je bio na posudbama u Kjotu i Nigati.

Lijevi bek

Ukupno je za japanske klubove odigrao 172 utakmice te postigao sedam golova i 11 asistencija. Dinamo ga je doveo na poziciju lijevog beka, ali Ogivara može igrati i na desnoj strani.

 - Ogivara je stabilan iza, dobar je prema naprijed i svidjelo mi se ono što sam vidio, osobito na klupskom Svjetskom prvenstvu. Kad vidiš da bježi igračima Sitija. Uvjeren sam da će biti dobar i adaptacija će mu biti lakša, jer je i Kaneko tu. Japance se inače dovodi u paru - rekao je bivši trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

 

Foto:X