Dok čekaju Džeku, Saudijci pronašli Zmaja kojeg će dovesti besplatno

bh reprezentacija
Vlast Saudijske Arabije je odlučna da fudbalsko prvenstvo u svojoj zemlji učini što konkurentnijim te tamošnji klubovi pokušavaju dovesti skoro svako provjereno ime koje ima slobodne papire. Na listi želja su i dvojica bh. reprezentativaca.

 

Italijani su proteklih dana pisali kako je za Edina Džeku spremna nevjerovatna ponuda, možda i najveća u karijeri kada je u pitanju godišnja plata.

I dok se čeka Džekin odgovor čini se da su Saudijci pronašli drugog bh. reprezentativca koji ima slobodne papire i može doći bez odštete.

Nakon šest godina Gojko Cimirot je napustio Standard Liege, a za njega je ozbiljno zagrizlo nekoliko klubova iz Saudijske Arabije.

Informacije sa arapskog polustrva govore da iskusni veznjak na stolu ima ponudu koja je čak četiri puta veća od plate koju je zarađivao u Standardu.

Specijalizovani portal za plate fudbalera Salarysport u platnoj listi Standarda za sezonu 2022/23 naveo je kako je Cimirotova sedmična plata oko 17.000 funti, odnosno oko 20.000 eura.

Ukoliko ima istine da mu Saudijci nude četiri puta veću platu to znači da bi ovaj 30-godišnjak postao jedan od najplaćenijih bh. reprezentativaca.

U prošlosti je nekadašnjeg veznjaka želio dovesti Al Ahly, a sada je na njega oko bacio klubom pod nazivom Al Fayhe, pa ostaje da se vidi da li će doći do realizacije ovog posla.

Cimirotu bi to bio prvi angažman van Evrope, pošto je poslije milionskog transfera iz Sarajeva u PAOK 2015. godine, posljednjih pet sezona proveo u Standardu.

Inače, Trebinjac se trenutno nalazi u Zenici sa reprezentacijom gdje se priprema za važene mečeve kvalifikacija za Euro protiv Portugala na strani te Luksemburga kući.

"O Portugalu ne treba ništa posebno govoriti. Imaju igrače koji igraju najveće nivoe. Dugo godina su u samom vrhu svjetskog fudbala. Tu je i Ronaldo o kojem ne treba nešto posebno reći", kazao je Cimirot u najavi utakmice.

"Mislim da smo ovih osam dana radili veoma kvalitetno. Imali smo čak i po dva treninga i mislim da ćemo utakmicu sa Portugalom dočekati spremni."

Nakon što završi reprezentativne pauze za očekivati je da Cimirot riješi i svoju klupsku budućnost.