Đoković objasnio svoje suze nakon pobjede u velikom finalu

.
To je nešto sa čim nisam imao prilike da se susretnem ranije, nisam znao kako da se nosim sa tim, rekao je Novak

 

Novak Đoković je osvojio svoj sedmi Vimbldon i 21. Grend slem u karijeri, a nakon meča je zaplakao.

Nakon pobjede protiv Australca Nika Kirjosa (Nick Kyrgios), Đoković je objasnio svoje suze na legendarnom teniskom terenu.

- Doživio sam dosta ovakvih trenutaka u karijeri i zaista sam zbog toga zahvalan i počastvovan, međutim ovaj trofej u godini u kojoj sam doživio ono što sam doživio u Australiji…, sve mi se nekako nakupilo u tom trenutku, kada sam sjeo, osjetio sam ogromno rasterećenje, jer sam emotivno bio konstantno pod tenzijom i stresom što nisam doživio u životu. Ne samo zbog onoga što sam doživio u Australiji, nego i onoga što me je pratilo u vezi sa tim. I komentari i provokacije ljudi koje me prate do dana danas, rekao je srbijanski teniser za Sportklub.

Potom je govorio i o uvredama na njegov račun.

- To je nešto sa čim nisam imao prilike da se susretnem ranije, nisam znao kako da se nosim sa tim. Trudim se da radim ono što mene stavlja u stanje sklada, ali čovjek sam, ne može tek tako da me ne izazove nešto što je vezano za nepravdu, vrlo ružne uvrede i mediji koji me konstantno podsjećaju i vraćaju na to. To je već neko vrijeme iza mene, taj neki emotivni teg koji nosim je iza mene, pogotovo sa ovom povredom. Osjećam se rasterećenije, rekao je Đoković.

FOTO: PRINTSCREEN