Dvojica nogometnih sudija pala na alkotestu, doživotno su suspendovani

,
Sudili pijani

 

Vjerovali ili ne, policija je sa alkotestom došla na utakmicu niželigaša i zabilježila da su dvojica sudija utakmicu pokušala voditi u alkoholisanom stanju.

Latvijski nogometni savez (LFF) izrekao je doživotnu suspenziju sa svih utakmica pod nadležnosti LFF sudijama Andrisu Krastinsu i Sergeju Kalmuku nakon što se ispostavilo da su sudili u pijanom stanju.

Prekršaji su zabilježeni na utakmici 13. avgusta na turniru Sjeverne zone 3. lige na stadionu Gostinu između FK "Pļaviņas DM" i "Sports United"/FK "Cesis".

Krastins je na ovoj utakmici obavljao dužnost glavnog sudije, dok je Kalmuks bio jedan od njegovih pomoćnika.

Čini se da je dvojac prije same utakmice odlučio da se malo opusti uz alkohol, ali očito su popili koju čašicu previše, pa nisu mogli da "stoje na nogama". Svima na stadionu bilo je jasno šta se dešava, ubrzo je došla i policija.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Zahvaljujući savjesnoj reakciji nogometaša na sumnjive radnje sudija tokom utakmice, utakmica je brzo prekinuta, ali su na mjesto odigravanja pozvani službenici lokalne policije.

Provedenim alko testovima utvrđena je prisutnost alkohola u organizmima navedenih sudija, zbog čega su privedeni, ali najgoru vijest su tek kasnije saznali, kada im je javljeno da više nemaju pravo suditi.

LFF je kategorički osudio očito neprofesionalno ponašanje navedenih sudija i izrazio duboko žaljenje zbog nastale situacije.

Latvijski nogometni savez se također zahvalio igračima timova na savjesnom odazivu koji je omogućio LFF-u da nakon manje od jednog dana kazni sudije zasluženom strogom kaznom.

Ono što je sigurno, spomenute sudije sada će moći bezbrižno da se opuštaju uz alkohol, ali morat će da pronađu neki drugi posao.