Džanan Musa s klupe odgledao poraz Brooklyna od Golden Statea

Aktuelni NBA prvak, ekipa Golden Statea, trijumfovala je na gostovanju u New Yorku protiv ekipe Brooklyna rezultatom 120:114, a bh. košarkaš Džanan Musa nije nije dobio priliku za igru.

Domaći su bolje otvorili meč, na početku su stigli do prednosti, ali je Golden State pred kraj prve četvrtine preokrenuo rezultat. Nakon prvih 12 minuta, rezultat je glasio 32:29 za Warriorse.

Nošeni dobrom igrom s kraja prve četvrtine, košarkaši Golden Statea odigrali su odličnu drugu dionicu, stigli su u jednom trenutku i do 19 poena prednosti, da bi se na poluvrijeme otišlo s prednošću Warriorsa od 63:49. Prvak je i u drugom poluvremenu kontrolisao stečeno vodstvo, no Brooklyn se nije predao pa je u finišu meča uspio smanjiti prednost gostiju na samo dva poena zaostatka (110:108).

Ipak, za više nisu imali snage, Golden State je ubrzo opet stigao do nedostižne prednosti i na kraju je upisao šestu pobjedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji igrač na meču bio je Curry koji je ubacio 35 poena, a pratio ga je Durant koji je ubacio jedan manje. U domaćem timu Russell je ubacio 25 poena, dva više od LeVerta. Bh. košarkaš Džanan Musa čitav meč je pregledao s klupe za rezervne igrače.

Dallas je na domaćem terenu poražen ud Utaha uz 14 poena, pet asistencija i šest skokova Luke Dončića, dok je Oklahoma pred svojim navijačima bila bolja od Phoenixa rezultatom 117:110.

LA Clippersi su također upisali domaću pobjedu, a oni su porazili Washington rezultatom 136:104.