Džeki se neće dopasti ono što mu spremaju u Fenerbahčeu

džeko
Romelu Lukaku još uvijek ne zna gdje će igrati naredne sezone. Belgijanac je otpisan u Chelseaju koji ga prodaje za 40 miliona eura, odbio je odlazak u Saudijsku Arabiju, a povezivao se s Juventusom i Interom. Sada se u borbu za njegov potpis uključio i turski Fenerbahče koji ga je spreman upariti s Edinom Džekom.

 

Romelu Lukaku nalazi se na meti turskog Fenerbahčea. Istanbulski velikan ovog ljeta radi zaista nevjerovatan posao s transferima, a prijelazni rok još nije završen i očekuje se još dolazaka.

Među onima koji bi mogli obući plavo-žuti dres je Romelu Lukaku. Belgijanac je u proteklom periodu odbio Al Hilal iz Saudijske Arabije, ima dogovor s Juventusom, ali Bianconeri čekaju rasplet oko Dušana Vlahovića.

To će pokušati iskoristiti Fenerbahče. Oni žele u svojim redovima vidjeti belgijskog napadača i tako ga ponovo spojiti s Edinom Džekom.

Ovaj duo skupa je igrao prošle sezone u dresu Intera. Nije tu bilo previše ljubavi, posebno od strane Lukakua, koji nije mogao podnijeti da Džeko počinje važne utakmice umjesto njega.

Bilo bi svakako veoma interesantno vidjeti Lukakua ponovo s Džekom u istom timu. Ovog puta bi mu bh. napadač bio i kapiten, pa je pitanje kako bi sve to Belgijanac podnio.

Ne bi sigurno ni Edinu bilo previše drago da mu Lukaku ponovo bude konkurencija jer se nisu previše 'mirisali' prethodne sezone.

Pored Lukakua Fenerbahče bi rado u svojim redovima vidio Hakima Ziyecha, Sadija Manea ili Pula Pogbu i vidjet ćemo hoće li za kraj prijelaznog roka istanbulski tim napraviti neki veliki transfer.

Ambicije ovog kluba su ogromne. Žele nakon 10 godina ponovo uzeti titulu prvaka, glavni rival će im biti Galatasaray koji je aktuelni šampion i koji je dominantan prethodnih godina.

Tursko prvenstvo će ove sezone biti zanimljivije nego ikad. Dosta je velikih imena stiglo u najveće klubove, uloženo je dosta novca i sigurno je da se čeka istinski spektakl.