Džekin Fenerbahče naciljao još jedno pojačanje u Dinamu: Žele ključnog igrača "Modrih"

.
Fener se tako želi dodatno pojačati pred nastavak sezone, a za to imaju još osam dana jer transfer rok u Turskoj traje do 15. septembra

Turski velikan Fenerbahče želi završiti ljetni prijelazni rok sa još jednom kupovinom iz zagrebačkog Dinama. 

 

 

Nakon što su doveli između ostalih Edina Džeku, Dušana Tadića i Dominika Livakovića, čelnici „žuto-plavih“ zagrizli su za Josipa Mišića, defanzivnog veznog Dinama koji igra u životnoj formi. 

Turski stručnjak za transfere Jagiz Sabuncoglu (Yagiz) otkrio je namjere Fenerovih čelnika. 

- Fenerbahče je Dinamu poslao službeni upit kolika je Mišićeva cijena. Čeka se odgovor Zagrepčana. Kada dođe, objavit ću ga. Fener se ovog ljeta pojačao na svim pozicijama osim na šestici. Mišić je tako došao u fokus i postao ozbiljna želja – napisao je turski stručnjak. 

Fener se tako želi dodatno pojačati pred nastavak sezone, a za to imaju još osam dana jer transfer rok u Turskoj traje do 15. septembra. 

Ključna osoba za ovaj transfer je Portugalac Mario Branko (Branco). On je radio u PAOK-u kada je Mišić nastupao za grčku ekipu i u 42 nastupa postigao 7 i namjestio 11 golova, a sada je sportski direktor Fenerbahčea i jasno je da želi opet sarađivati sa Mišićem. 

Podsjetimo, Fener je trenutno prvoplasiran u turskoj Superligi sa maksimalnim omjerom poslije prva tri kola, a takmičit će se i u Konferencijskoj ligi gdje su smješteni u grupu H zajedno sa Ludogorecom, Spartakom iz Trnave, te Norsjelandom.