Džeko i Inter još bez dogovora o produženju ugovora, problem nastao zbog plate

.
Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko (37) nije spreman prihvatiti trenutnu ponudu Intera za produženje ugovora jer se nada da će svoju platu zadržati iznad određene tačke, javlja italijanska televizija SportMediaset.

 

U izvještaju se navodi da Džeko ne želi da njegova plata padne ispod 5 miliona eura neto po sezoni, dok su Nerazzurri ponudili samo 4 miliona eura neto.

Inter radi na produženju ugovora s Džekom koji trenutno ističe krajem juna.

Bivši napadač Rome i Manchester Cityja i dalje je važan igrač za Inter, a unatoč svojim godinama mogao bi pronaći mjesto u budućim planovima kluba.

Međutim, sve to ovisi o dogovoru kluba i igrača o novom ugovoru.

Iako je objavljeno da dogovor nije daleko i da je potrebno samo konačno odobrenje predsjednika Intera Stevena Zhanga prije nego što se olovka može staviti na papir, nikakav dogovor još nije postignut.

 

 

Mediaset tvrdi da postoji veliki kamen spoticanja u pronalaženju dogovora budući da su zahtjevi za platu igrača previsoki za ono što klub trenutno nudi.

Televizijska kuća javlja da kapiten reprezentacije BiH, koji trenutno zarađuje oko 6 miliona eura neto po sezoni, ne želi da mu se plata smanji na manje od 5 miliona eura neto po sezoni.

Dok su razgovori još uvijek u toku uz obostranu želju za pronalaženje rješenja, ostaje nam za vidjeti mogu li se dvije strane dogovoriti o uvjetima kako bi svi na kraju bili zadovoljni.

Džeko je tokom ljeta 2021. godine došao u Inter iz Rome te je tada potpisao dvogodišnji ugovor.

Bivši igrač Cityja i Wolfsburga, koji je bio i najbolji strijelac Serije A tokom sezone 2016-17 igrajući za Romu, do sada je upisao 87 nastupa u dresu Intera, postigavši pritom 28 golova.