Džeko poručio: Zahvaljujem se Rimu koji je vidio mojih troje djece rodjeno i odgojeno

.

Nakon što je i zvanično predstavljen kao novi igrač Intera, Edin Džeko je na svome FB profilu napisao oproštajnu poruku Rimu i Romi:

“Zbogom Rime, nakon 6 godina vrijeme je za pozdrav. Ovo su dani u kojima imam pomiješane osjećaje, s jedne strane sam optužen za novu avanturu ispred sebe, s druge strane osjećam veliki čvor do grla za ono što odlazim.

Vrlo dobro znam da jednostavna zahvalnost ne mogu objasniti navijačima žuto-crvenih, AS Roma i vječnom gradu. Živio sam u glavnom gradu nevjerojatne godine koje nikada neću zaboraviti. Na terenu i vani. Championship izazovi, derbi, večeri prvaka, golovi. Čast mi je što sam nosio kapetan bend i 119 puta natjerao navijače da se raduju, ali istovremeno žalim što im nisam dao radost trofeja podignutog do neba. Šest godina sam nosio ovu majicu ponosom, borio se u pobjedama i porazima zajedno sa svojim suigračima, trenerima, svima koji su se učlanili u Klub, zajedno sa navijačima koji su osnovni dio onoga što je za mene bila porodica. Zahvaljujem svim ljudima koji su pomogli meni i mojoj supruzi Amri u ovoj predivnoj avanturi i zahvaljujem se ovom gradu koji je vidio naše troje djece rođeno i odgojeno.

Svi ćete zauvijek zadržati posebno mjesto u mom srcu. Hvala ti Rim”- napisao je na svome FB Edin Džeko.