Džeko živi novu mladost u Turskoj: Nevjerovatni podaci kažu da mu nema ravnog u ligi

džeko
Iako je bliže kraju, nego vrhuncu karijere, Edin Džeko u dresu Fenerbahčea proživljava novu mladost, a trenutno je i najbolji igrač lige u dosadašnjem dijelu sezone.

 

Novim golom i asistencijom, Džeko je poveo svoj Fenerbahče do pobjede nad Antalyasporom sinoć (3:2) i tako ostavio klub na vrhu kao jedini s maksimalnim učinkom. Naravno, bio je najbolji pojedinac utakmice, ali je nastavio bilježiti nevjerovatne statističke podatke.

Džeko je tako došao do broja od četiri gola i dvije asistencije u prve četiri utakmice u sezoni, a odigrao je impresivnih 335 minuta za igrača koji je duboko u 38. godini života i čiji je zenit daleko iza.

Impresivno djeluje podatak da je Džeko najbolje ocijenjeni igrač dosadašnjeg dijela turske Superlige. U obzir su uzeta četiri kola, koliko je do sada odigrano.

Prema ocjeni Sofascorea, Džekina prosječna ocjena za četiri prva kola je 8.05, dok je drugi najbolji igrač ove sezone Kerem Akturkoglu iz Galatasaraya s ocjenom 8.03. Slijede Efkan Bekiroglu, Mame Thiam i Mauro Icardi, ali su oni svi ispod 8.0.

Džeko je i drugi na listi strijelaca sa četiri pogotka, jednim manje od vodećeg dvojca Thiama i Icardija. Međutim, utjecaj na igru Fenerbahčea novog kapitena je nemjerljiv te nema dileme i da je zaista promijenio igre ovog turskog velikana.