Emotivna priča o igraču koji je dao sve za fudbal: Svi su mislili da je mrtav…

Salernitane Mamadou Coulibaly
Ofanzivni vezista Salernitane Mamadou Coulibaly ima jednu od najemotivnijih životnih priča, a njegov put do profesionalnog sporta bio je i više nego težak.

 

Kao mali je pobjegao od roditelja, koji su prema njegovim riječima mislili da je mrtav.

Coulibaly je prije Salernitane igrao za Ternanu, Udinese, Trapani, Virtus Entrelu, Carpi i Pescaru.

Ipak, igrač koji ima iznos od 1,3 miliona eura otišao je kao mali na jedno ludo putovanje.

“Uzeo sam ranac i otkrio jednom prijatelju da idem u svijet. Roditelji su mislili da sam u školi, a ja sam isključio mobilni i nisam se javljao sljedeća tri ili četiri mjeseca. Mislili su da sam mrtav“, rekao je Coulibaly, koji je poreklom iz Senegala.

Zatim je i dodatno pojasnio kako je izgledao njegov trnovit put.

“Autobusom sam došao iz Senegala u Maroko. Ali, to je bio najlakši dio puta. Kasnije smo morali na brod, ali ja nisam imao novca. Danima sam spavao u morskoj luci i nadao se da će me neko prebaciti do kopna. Pojavio se neki čovek i prebacio me. Sreća me je i tu poslužila. Ja ne znam da plivam, a ko zna šta bi se dogodilo da se brod kojim slučajem potopio.“

Kada je stigao u Italiju nisu prestali njegovi problemi, ali se na kraju sve dobro završilo.

“Ostao sam, bez novca i ičega. Spavao sam na ulici. Ako bih pojeo sendvič, mojoj sreći ne bi bilo kraja. Rim mi je bio nova kuća, a zatim su mi preporučili da pređem u Pescaru“.

Nakon toga je uspeo da se dokopa do Pescare čiji je postao i igrač, a posle toga je uspio da dođe i do profesionalnog ugovora.

“Roditelji su bili jako ljuti kada sam pobjegao. Otac nije htio da priča sa mnom i jedva smo se pomirili. Majka je plakala kada je čula da sam nestao. Nisam je video dvije godine i jako mi nedostaje“, dodao je ovaj 23-godišnji fudbaler.

Prethodne sezone je u Seriji B igrao na 28 mečeva, postigao je tri gola i zabilježio jednu asistenciju.