PADAJU REKORDI: Enduro utrka u Cazinu bilježi ogroman broj prijava

Ogromno interesovanje za enduro utrku u Cazinu rezultiralo je dosad rekordnim brojem prijava. The Race of Pain je ove godine u svijetu enduro sporta odjeknuo velikim intenzitetom što govore brojke prijavljenih vozača. Utrka se vozi u cazinskom izletištu Stovrela, u dane 12. i 13. oktobra 2019. godine.

Prema riječima organizatora, u prošlogodišnjem izdanju nastupilo je oko 130 vozača, međutim, ove godine broj prijavljenih vozača je dostigao brojku od 220, tako da bi se mogla desiti situacija da na dan utrke bude duplo veći broj vozača od prošlogodišnjeg. S obzirom na to da je broj prijavljenih ograničen, slobodnih mjesta je ostalo još jako malo, kada će se dobiti konačan spisak.

Kako smo i ranije pisali, većina vozača dolazi izvan Bosne i Hercegovine, njih 80%. Svoj nastup na ovogodišnjem izdanju enduro utrke u Cazinu najavio je i prošlogodišnji ukupni pobjednik Miha Spindler.

Ono što će biti najzanimljivije i najpristupačnije publici je show u subotu 12. oktobra u majdanu, gdje će oko 11h između dvije vožnje prologa, najbolji vozači ovog sporta pokušati uraditi naizgled nemoguće. Cilj je savladati uspon do vrha majdana, što će sasvim sigurno biti veliki izazov za one najhrabrije.

Kada je u pitanju utrka i uređenje staze, iz organizacije nam govore da je 95% poslova odrađeno, a ostali su sitniji detalji koji će biti finalizirani do dana održavanja utrke.

enduro