Neobičan rasplet grupe G: Engleska protiv Belgije u derbiju dana, Tunis i Panama igraju za prvu pobjedu

Derbi grupe G Svjetskog nogometnog prvenstva od 20 sati odigrat će Engleska i Belgija. Sve se u prva dva kola rasplelo onako kako se i očekivalo pa će sada ove dvije reprezentacije igrati duel za prvo mjesto u grupi, dok su osminu finala već osigurali, a ono što je zanimljivo je da ove dvije selekcije imaju potpuno istu gol-razliku od po osam postignutih i dva primljena gola.

Ukupni dojam je ipak bolji kod Belgije, koja je obje utakmice riješila u svoju korist na uvjerljiv i dominantan način, dok su se Englezi mučili u prvom kolu protiv Tunisa i sretno su osvojili tri boda. Posljednji međusobni duel su ove dvije reprezentacije odigrale 2012. godine, kada su Englezi u prijateljskom meču u Londonu slavili 1:0.

Panama i Tunis odigrat će od 20 sati meč posljednjeg kola grupe G Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Ovaj meč ne odlučuje apsolutno ništa i nije to nikakvo iznenađenje, jer su Panama i Tunis i bili apsolutni autsajderi pored Belgije i Engleske i nakon dva kola su i jedni i drugi bez bodova, a nešto bolje je igrao Tunis, posebno u prvom kolu. Panamci su primili rekordnih devet golova u prva dva kola i već to jasno pokazuje kako su igrali, a posebno loše je to bilo protiv Engleske, protiv koje je Tunis bio na pragu osvajanja jednog boda, dok su protiv Belgije potpuno nadigrani. Ovo će biti prvi međusobni duel između Paname i Tunisa.