Fantastični Dončić postavio NBA rekord

Nova utakmica, nova predstava za pamćenje najboljeg NBA rookieja.

Dva dana nakon što mu je protiv Pelicansa za prvi triple-double u najjačoj ligi nedostajao tek jedan skok, protiv istog suparnika postavio je vlastiti rekord efikasnosti u prvoj NBA sezoni. 

Za razliku od prethodne utakmice, Dallas je ovu, gostujuću u New Orleansu, izgubio (112:114) ali Dončić je još jednom briljirao s 34 koša, čime je za dva poena popravio dosadašnji najbolji košgeterski učinak u NBA-u, 32 koša protiv Clippersa prošlog tjedna. Do rekorda je došao onako kako to Dončić inače radi - impresivno. Tricom preko ruke čuvara s gotovo devet metara. 

Bila je to sjajna šuterska partija slovenskog čuda od djeteta (19) koje je jako dobro gađalo iz igre (10/16), dok je za tricu bio sjajan i pogodio čak sedam od deset pokušaja. Nešto lošiji bio je s crte za slobodna bacanja (7/13), a vrhunsku utakmicu zaokružio je s tri asistencije i dva skoka. 

S obzirom na to kako je Dončić gađao iz daljine, čudi da je Dallasov trener odlučio da u zadnjem napadu, četiri sekunde prije kraja, poraz u produžetak pretvori Dennis Smith Jr. Povratnik u momčad Mavsa, koji nije igrao zadnja dva tjedna, promašio je i tako Pelicansima omogućio kraj niza od pet uzastopnih poraza. 

Dallas je zahvaljujući dalekometnoj paljbi (deset trica) na poluvremenu imao 11 koševa prednosti, ali u drugom dijelu New Orleans popravlja igru u obrani. U napadu pak je briljirao Anthony Davis. Ubacio je osobni sezonski rekord od 48 koševa, čime je naravno bio najbolji strijelac, a sa 17 skokova i najbolji skakač utakmice.