Fantastični Džanan Musa vodio Netse do prve pobjede u velikom finalu

Košarkaši Long Island Netsa ostvarili su pobjedu u prvom meču finala razvojne G lige protiv Rio Grande Valley Vipersa sa 117:107.

Netsi su odigrali još jednu sjajnu partiju, a nakon trofeja prvaka Istočne konferencije sinoć su došli i do pobjede u velikom finalu, te sada u seriji vode sa 1:0.

Ovaj tim do prvog trijumfa vodio je najbolji mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji je odigrao još jednu odličnu partiju. Netsi su odlično otvorili meč i nakon prve dionice vodili sa 37:18, no Vipersi su do poluvremena smanjili tu prednost na 59:49.

U nastavku meča Netsi su samo održavali ovu prednost i nisu dopustili protivničkom timu da dođe ispod deset poena zaostatka. Na kraju, domaći tim upisao je pobjedu sa 117:107.

Sjajni Musa na parketu je proveo 35 minuta i bio je jedan od najefikasnijih igrača u svom timu. Musa je postigao 23 poena, te je dodao tri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. U njegovomtimu istakao se još Thomas Wimbush koji je također ubacio 23 poena.

U gostujućoj ekipi najefikasniji bio je Jordan Johnson sa 23 poena. Naredni meč u finalnoj seriji igra se s noći utorka na srijedu.