Fenomenalni James Harden ušao u historiju NBA lige

Najbolji strijelac sezone u NBA ligi James Harden nastavio je pružati fenomenalne partije zbog kojih je ušao i u historiju najjače košarkaške lige na svijetu.

Naime, Rocketse je s 41 poenom vodio do trijumfa nad Pelicansima (108:104) te je trećom uzastopnom utakmicom s najmanje 40 koševa izjednačio rekord Houstona, koji je do sada sam držao Moses Malone.

Ujedno mu je ovo bila sedma utakmica zaredom da je postigao 35+ koševa, čime je došao do 11. najdužeg takvog niza u historiji NBA lige.

Hardenu je također ovo bila i sedma uzastopna utakmica u kojoj je postigao 35+ poena i imao 5+ asistencija te je tako izjednačio NBA rekord koji je do sada držao samo Oscar Robertson.

Inače, Houstonov košarkaš bio je jedan od čak četvorice igrača koji su sinoć postigli 40+ koševa, što je prvi put od aprila prošle godine da se dogodilo u NBA ligi.

Damian Lillard ubacio je 40 u porazu Portlanda od Golden Statea, Jamal Murray zabio je 46 u pobjedi Denvera nad Phoenixom, dok je Kemba Walker postigao čak 47 poena u porazu Charlottea od Washingtona.