FK Željezničar dobija veliko pojačanje iz Švedske, potpisuje provjereni defanzivac

Irfan Jašarević
Fudbalski klub Željezničar uskoro će biti jači za prvo zimsko pojačanje, a u pitanju je dobro poznato ime na premijerligaškim terenima, defanzivac Irfan Jašarević.

 

Jašarević je već stigao u Sarajevo, gdje će u narednim danima potpisati ugovor s FK Željezničar i biti predstavljen kao prvo pojačanje na Grbavici.

Iako je nekoliko nogometaša već na probi na Grbavici, Jašarević će biti prvo pojačanje za Mulalićev tim koji očekuje borbu na dva fronta u nastavku sezone.

Jašarević je ostavio odličan dojam igrajući u Premijer ligi BiH u dresu Krupe. Ovaj bivši premijerligaš prodao ga je u Švedsku za 300.000 KM, a onda je skoro pet godina nastupao za tamošnje klubove Dalkurd i BK Olympic.

Nakon pet godina došlo je vrijeme za povratak u naš nogomet, a ukoliko ovaj defanzivac pokaže igre na koje nas je navikao tokom mandata u Krupi, nema dileme da je Mulalić dobio dobro pojačanje na poziciji lijevog beka. Uz tu poziciju, Jašarević može igrati desnog i lijevog stopera.

Simbolično, Jašarević je danas objavio i fotografiju ćevabdžinice Željo i tako "zagolicao" maštu navijača kluba s Grbavice koji su odmah shvatili o čemu se radi.