Golom iz ofsajda Borac u nadoknadi izvukao bod protiv Sarajeva

.
Borac i Sarajevo remizirali su (1:1) u odgođenom susretu 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaći tim je izjednačio rezultat u 95. minuti iz čistog ofsajda.

 

Sarajevo je večeras u Banjaluci pokazalo da je kvalitetniji tim od svog domaćina. Odigrao je tim Simona Rožmana veoma zrelu utakmicu, ali je u 95. minuti Borac iz čistog ofsajda došao do izjednačenja i jednog boda.

Prvo poluvrijeme derbija u Banjaluci nije donijelo gotovo ništa vrijedno spomena. Borac je taj koji je imao nešto veći posjed lopte i češće su bili pred golom Bordo tima.

Grahovac je na otvaranju prijetio iz slobodnog udarca, lopta odlazi daleko preko gola. Uzvratilo je Sarajevo. Radović je uposlio Avramovskog čiji je udarac izblokiran u posljednji čas.

S druge strane Nišić je imao dva pokušaja za Borac. Nije tu bilo previše opasnosti po golmana Šahinovića i na odmor se odlazi bez golova.

U nastavak Sarajevo ulazi nešto aktivnije. Ziljkić je dobro prijetio u 49. minuti, Mijatović izbija u korner nakon kojeg je Julardžija neprecizan.

Sarajevo se odlučilo igrati na kontre u nastavku meča. Simon Rožman je napravio određene izmjene, a u 67. minuti Ajdin Hasić se našao u prilici nakon jedne dobre akcije, nije bio precizan.

Ipak, dvije minute kasnije Bordo tim vodi. Bila je to sjajna kontra gostiju, Anđušić sjajno proigrava Hasića koji ovog puta matira Mijatovića za prednost Sarajeva od 1:0.

I nakon postignutog gola tim Simona Rožmana je bolji. Hasić je u 75. minuti još jednom isprobao šut, Mijatović je ovog puta siguran. Moglo je Sarajevo u 85. minuti riješiti pitanje pobjednika. Renan Oliveira je ukrao loptu Jokiću, izašao je sam pred Mijatovića, golman Borca brani.

Borac minut kasnije stvara najbolju šansu na utakmici. Nakon ubačaja Herrere Makarić glavom gađa tik pored gola Šahinovića. 

Krenuo je potom domaći tim na sve ili ništa. Dobili su i sedam dodatnih minuta nadoknade da bi eventualno pokušali doći do izjednačenja. Šahinović je skinuo dva zicera u nadoknadi, ali u 95. minuti nije je Kvržić uspio zatresti mrežu i to iz čistog ofsajda.

 

Borac već za vikend igra još jedan derbi. U Banja Luku stiže HŠK Zrinjski, a Sarajevo će nove bodove tražiti na gostovanju u Konjicu kod Igmana.