Gračanica gazi prema naslovu prvaka: Sloga je naš moto

Rukomet se na velika vrata vratio u Gračanicu, pa je svaka utakmica praznik sporta, uživanja u prepunoj dvorani Luke.

Sve to podsjeća na 2001. godinu, kada je Gračanica bila šampion Bosne i Hercegovine i igrala Ligu šampiona. Danas u klubu pušu optimistični vjetrovi, pozitiva se osjeća na svakom koraku. Kako i ne bi, Gračanlije su čelu tabele Premijer lige BiH.

Podrška javnosti

Kičma gračaničkog kluba su potpredsjednik Nedim Musić, šef stručnog štaba Damir Doborac i kapiten Admir Ahmetašević. Musić je u klubu 20 godina, prava lokomotiva, vuče naprijed, osigurava sredstva, uvjete za pripreme, treninge, utakmice, jednom rječju logistiku i to dobro radi. Igrači ga hvale, sportska javnost, također.

- Odgovorno tvrdim, da se u RK Gračanica nikad nije radilo profesionalnije i posvećenije. Rezultat toga je mjesto na kome smo sada, a najveće zasluge za to ima sadašnji šef stručnog štaba Damir Doborac. Njegov rad, red i sloga u ekipi te rezultati na terenu, animirali su cijelu sportsku javnost, koja nas izuzetno podržava.

Mi imamo urbanu publiku, u kojoj su trećina žene. Za njih je utakmica Gračanice, više od utakmice, već uživanje. O našim navijačima pohvalno su se izjasnili svi gosti s kojima smo igrali - rekao je Musić.

Nema straha

Trener Doborac ističe kako je sinergija uprave, igrača i navijača, primjer kako se gradi uspjeh.

- Zajedno sa svojim pomoćnicima Mirsadom Gopom i Amirom Mulahalilovićem od igrača na utakmicama pokušavam izvući maksimum. Sloga je naš prepoznatljiv stil i to je najvažnije za uspjeh.

Želim istaknuti i to da mi poštujemo sve svoje protivnike, ali se nikoga ne bojimo.

Gračanica ima dvojicu reprezentativaca, prvog strijelca Premijer lige Dinu Hamidovića i golmana Ahmetaševića, a bit će ih još – izjavio je Doborac.

Dišemo jednom dušom

Kapiten Gračanice Ahmetašević je zbog bravuroznih odbrana ljubimac publike. Profesor tjelesnog odgoja hvali organizaciju kluba, slogu među igračima, vatrene navijače koji su primjer u državi po sportskom navijanju.

- Privilegija je danas biti igrač, a posebno kapiten tima koji diše jednom dušom, u klubu u kome se tačno zna ko i šta radi. Svi se pitaju, hoćemo li izdržati i zadržati se na prvom mjestu, piše sport.avaz.ba.

Mi poručujemo, da ćemo dati sve od sebe da ostanemo gdje smo sada, jer nas podržava grad, sportska javnost, naši navijači. Rukomet se “punim plućima” vratio tamo gdje mu je mjesto – poručio je Ahmetašević.