Hoffenheim preokretom do pobjede, povreda Bičakčića

Ekipa Hoffenheima stigla je do prve pobjede u novoj sezoni Bundeslige.

Izabranici Juliana Nagelsmanna su danas u okviru 2. kola na domaćem terenu savladali Freiburg rezultatom 3:1, a do velike pobjede Hoffenheim je stigao nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Iako je Hoffenheim bolje stajao na terenu, prvi su do prednosti došli gosti zahvaljujući pogotku Heintza iz 36. minute, a pri vodstvu od 1:0 su i otišli na odmor.

To kao da je probudilo ekipu Hoffenheima koja je u nastavku ubacila u brzinu više. Već u 50. minuti rezultat je poravnao Szalai, a isti igrač je u 63. minuti pogodio i za preokret. Do kraja utakmice Hoffenheim je uspio postići još pogodak, ovoga puta preko Kramarića za konačnih 3:1.

U prvoj postavi Hoffenheima se našao naš Ermin Bičakčić, međutim već u 19. minuti zbog povrede je bio primoran napustiti meč.

Do pobjede je došao i Werder. Tim iz Bremena je na gostovanju kod Eintrachta slavio rezultatom 2:1, a do prednosti Werder je stigao nakon 20 minuta igre kada je mrežu domaćih zatresao Osako. U 49. minuti Haller je golom s bijele tačke vratio stvari na početak, a kada se mislilo da će utakmica biti završena neriješenim rezultatom, u 90. minuti je hladan tuš domaćim navijačima priredio Rashica i donio pobjedu Werderu.

Bayer je u Leverkusenu sa 3:1 poražen od Wolfsburga, dok su preostale dvije utakmice između Augsburga i Borussije M'Gladbach, te Nurnberga i Mainza završene rezultatom 1:1.

Od 18:30 sati sastaju se Stuttgart i Bayern.