Husejinović sa 18 godina izigrao velikana: "Napravio sam grešku karijere"

U to vrijeme tinejdžer iz Slobode svojim igrama nikoga nije ostavljao ravnodušnim, zbog njega su na Tušanj dolazili skauti brojnih evropskih klubova, a put ga je na kraju odveo u Werder iz Bremena.

Bio je to skok kakav prije nije napravio niti jedan igrač iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, no velike utakmice o kojima je sanjao Husejinović je na kraju gledao s tribina i sam transfer u Werder sada smatra svojom najvećom pogreškom u karijeri. Vodio se s onom 'ko više ponudi, tu dolazim'.

Prisjetio se toga i u razgovoru s hrvatskim kolegama, koje su ga uhvatile u Velikoj Gorici gdje je s Tuzla Cityjem igrao prijateljsku utakmicu.

"Sa 18 godina sam otišao u Werder, to mi je bila najveća pogreška. Trebao sam otići u Basel, za njih sam i potpisao prije nego za Werder, ali na kraju je presudio novac. Potpisao sam već i predugovor, sve dogovorio, pa na kraju ipak otišao u Njemačku", ispričao je Husejinović, koji je kasnije priuštio i reprizu tog događaja.

"Nešto slično mi se dogodilo i u Dinamu. Potpisao sam za CSKA, pa otišao na Maksimir. Zdravko mi je rekao da neće biti problema, da se ništa ne sikiram, a na kraju su me suspendovali na šest mjeseca. Jedina razlika je što su me ovi iz CSKA tužili, a ovi iz Basela nisu."

U Dinamu je krenuo dobro, vjerovalo se da će oživjeti karijeru, no onda su se javljale povrede. Jedna za drugom. Od utakmica jednu posebnu pamti, prenosi Sportsport.

"Najdraža mi je ona protiv Arsenala, iako je nisam igrao, bio sam povrijeđen. Znaš, cijeli život navijam za taj isti Arsenal, zato je valjda poseban užitak. Pobijedili smo uostalom i mog prijatelja Mesuta Ozila na što sam ga i upozoravao dan prije utakmice. Igrali smo zajedno u Werderu, bili i cimeri dvije i pol godine, tako da se čujemo i dalje redovno."

Ostala su prijateljstva i s igračima Dinama.

"Često svratim u Zagreb, obiđem drage ljude. Od saigrača sam najbolji ostao s Amerom Gojakom i Arminom Hodžićem, s njima se i dalje čujem, pa i s Pivarićem, Antolićem... S njima sam se baš puno družio."

Govorio je i o svom sadašnjem klubu.

"Tuzla City je već dvije godine u prvoj ligi, stvorio se i gradski rivalitet sa Slobodom. Evo, navijači baš nisu oduševljeni što sam prešao u Tuzla City, nije im drago... Nije to baš rivalitet kao što je u Sarajevu između Želje i Sarajeva, ali sve više se i u Tuzli osjeća to rivalstvo. Kad Sloboda i Tuzla City igraju međusobno, stadion je uvijek gotovo pun", rekao je, između ostalog, Husejinović koji i danas s 31 godinu na leđima pokazuje da je majstor, igrač poteza. Za čas napravi razliku, izbaci igrača tijelom...