I Džekin klub u problemima: Inter zvanično potvrdio upad finansijske policije

.
Nogometni klub Inter oglasio se zvaničnim saopćenjem za medije u kojem su naveli da trenutno sarađuju s finansijskom policijom i da nijedan radnik nije pod istragom, kao ni to da protiv kluba nije podignuta nikakva optužba.

 

Finansijska policija upala je danas u kancelarije ovog kluba tražeći dokaze u vezi s istragom o pojedinim, navodno nepravilnim transferima, što dovodi do pranja novca i nezakonitkog poslovanja.

Ipak, iz kluba su istakli da je riječ o preliminarnoj istrazi, no jasno je da su pokušali maksimalno zaštiti interes Intera u ovoj situaciji.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

"Možemo potvrditi da je klub dostavio tražena dokumenta koja se odnose na prodaju određenih igrača u sezonama 2017/2018 i 2018/2019. Zahtjev je podnijelo Javno tužilaštvo Milana, a cilj je provjeriti da li je kapitalni dobitak pravilno evidentiran. Finansijski izvještaji kluba su sastavljeni u skladu s najrigoroznijim računovodstvenim principima.

Nijedan radnik Intera nije pod istragom i nikakve optužbe nisu podignute. Kako se navodi u saopćenju Javnog tužilaštva Milana, radi se o preliminarnoj istrazi", navedeno je iz Intera.

Ovo je samo nastavak istražnih radnji u Italiji i Seriji A, a prethodno je finansijska policija provjeravala papirologiju Juventusa te Napolija. Mediji u Italiji pišu da će u istrazi sigurno biti obuhvaćeno još nekoliko klubova.