Igrač Lazija plakao jer mu je sudija dao direktan crveni karton što je prijatelju skočio na leđa

.
Lazio je večeras pred svojim navijačima pobijedio Inter sa 3:1.

Rimski klub je u derbiju osmog kola Serije A uspio da dođe do tri boda i to nakon preokreta.

Inter je vodio sa 1:0 golom Perišića, ali je Lazio u drugom poluvremenu uspio da preokrene rezultat i na kraju pobijedi sa 3:1.

U 81. minuti smo vidjeli nevjerovatnu situaciju kada je Felipe Anderson pogodio za 2:1, ali nije postupio na fair-play način. On nije izbacio loptu s terena iako je ležao jedan od igrača gostiju, a Lazio je nakon toga poveo sa 2:1.

Dosta nervoze bilo je i nakon završetka utakmice, a nevjerovatna scena desila se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Defanzivac domaće ekipe Luiz Felipe je odlučio da se našali sa bivšim saigračem Joaquinom Correom jer mu je skočio na leđa, ali ostalim igračima Intera i sudiji se to nije svidjelo.

Smatrali su da je to nepoštovanje prema protivniku nakon poraza iako Felipe nije imao takvu namjeru. Correa je bio u verbalnom duelu s drugim igračem Lazija, a Felipe je samo izvukao deblji kraj.

Oni su jako dobri prijatelji i nekoliko sezona su igrali u Laziju, te je Felipe prišao kako bi se pozdravio s njim, a ni slutio nije da će zbog toga dobiti direktan crveni karton.

Koliko mu je to teško palo najbolje pokazuje da je Felipe zaplakao i pokušavao svima da objasni šta je u stvari želio da uradi.