Inter je novi prvak Italije, kraj devetogodišnje dominacije Juventusa

inter
Ekipa Intera nakon 10 godina zvanično je skinula Juventus s trona Serije A i osvojila 19. titulu prvaka u klupskoj historiji i prvu od 2010. godine.

 

Interu je za zvanično osvajanje Scudetta bio dovoljan današnji remi Sassuoloa i Atalante, što znači da će oni nakon ovog kola imati 13 bodova više od Atalante i Milana, četiri kola prije kraja Serije A.

Nakon devetogodišnje dominacije koju je upravo Antonio Conte počeo s Juventusom, sada je ovaj sjajni stručnjak kao trener Intera prekinuo veliki niz Stare dame i simptomatično, kao trener najljućeg rivala prekinuo niz Juventusa.

Posljednju titulu prvaka s Interom osvojio je Jose Mourinho u najuspješnijoj sezoni u historiji kluba, a bilo je to u sezoni 2009-2010 kada su osvojili popularnu tripletu (Serie A, Kup Italije i Ligu prvaka).

Posljednju titulu prvaka s Interom osvojio je Jose Mourinho u najuspješnijoj sezoni u historiji kluba, a bilo je to u sezoni 2009-2010

Posljednju titulu prvaka s Interom osvojio je Jose Mourinho u najuspješnijoj sezoni u historiji kluba, a bilo je to u sezoni 2009-2010


 

U dosadašnjem dijelu sezone Inter je osvojio 82 osvojena boda uz 25 pobjeda, sedam remija i samo dva poraza, a najviše pogodaka u ovoj sezoni postigao je Lukaku (21).

Što se tiče ovog kola, Conteovi igrači su u subotu na stadionu Ezio Scida u 34. kolu Serije A pobijedili ekipu Crotonea rezultatom 2:0.

Što se tiče ostalih utakmica, Napoli je šokantno u 96. minuti ostao bez izuzetno važna tri boda protiv Cagliarija i tako znatno ugrozio borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok je fantastičan meč između Bologne i Fiorentine završen bez pobjednika (3:3).