Inter nakon velikog preokreta ostvario bitnu pobjedu, slavi se i u Napulju

kjkj
Napoli će, ukoliko pobijedi Salernitanu, i zvanično postati prvak Italije

Fudbaleri Intera stigli su do vrijednih bodova u borbi za Ligu prvaka nakon što su danas sa 3:1 savladali Lacio u 32. kolu Serie A.

 

 

Nije najbolje počelo za "Nerazure". Nakon pola sata igre gosti iz Rima imali su vodstvo zahvaljujući pogotku Felipea Andersona.

Mučili su se izabranici Simonea Inzagija (Inzaghi), ali do gola nisu mogli. Italijanski trener je na teren poslao i Lautara Martineza i Hakana Čalhanoglua (Calhanoglu), a ovaj prvi je donio poravnanje u 78. minuti nakon dodavanja Romelua Lukakua.

Lukaku je pet minuta kasnije ponovo bio asistent, a za preokret Intera pogodio je Robin Gosens. Ovjeru pobjede "Nerazurima", za koje danas nije igrao Edin Džeko, donio je Martinez pogotkom u 90. minuti.

Pobjedi Intera obradovali su se i u Napulju, jer ukoliko tim Lućana Spaletija (Luciano Spalletti) pobijedi Salernitanu (15:00), Napolitanci će i zvanično postati prvaci nakon 33 godine čekanja.

Što se Intera tiče, ovom pobjedom je tim našeg Džeke skočio na 4. mjesto. Ima isto bodova koliko i Roma i Milan (57), ali bolju gol razliku.