Ivaylo Petev je samo jednom fotografijom pokazao koliko mu znači Bosna i Hercegovina

.
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bugarski stručnjak Ivaylo Petev nedavno je dobio novi trenerski angažman u Rumuniji u ekipi Univeristatee Craovie.

Prije toga vodio je Ludogorets u svom novom mandatu u bugarskoj ekipi, a loše utakmice Evropi koštale su ga raskida sa bugarskim prvacima.

Petev je na kormilu reprezentacije Bosne i Hercegovine napravio dobre rezultate, stvorio je jednu dobru atmosferu pa je sve i začudila njegova smjena.

Bugarskom stručnjaku je Bosna i Hercegovina očigledno prirasla srcu i to se ne ustručava javno prikazati. Na Instgramu osvanula je fotografija Ivayla Peteva i opremi reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sa Petevom na fotografiji su Adi Adilović i Admir Kozlić s kojima Petev ima dobru saradnju još od vremena kada je preuzeo reprezentaciju naše zemlje. Bivši selektor je u dresu Bosne i Hercegovine i osmijehom na licu pozirao.

Foto: Screenshot: Instagram

 

Nema sumnje da je ova fotografija izazavala dosta reakcija, da li je slučajna ili ne, Petev je ovim potezom pkoazao da ima itekako osjećanja prema našoj zemlji iako je prošao dobar period kako je napustio klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Trofeji u Bugarskoj i izazovi u Rumuniji

Petev je novi mandat i Ludogoretsu okončao trofejno prošle sezone gdje je osvojio duplu titulu prvenstvo i Kup.

U Rumuniji ga čekaju mnogo veći izazovi, a i u rumunjskoj ekipi pomagat će mu Adi Adilović i Admir Kozlić čime je pokazao da cijeni i naše trenere.

Trenirat će i bh. napadača Elvira Koljića koji igra veoma dobro, ali često ima i probleme sa povredama. Gotovo redovno povrede mu prave probleme, no Koljić se uvijek uspješno vrati.

Ostaje da vidimo šta će Petev sa svojim stručnim štabom napraviti u ovom timu. Ludogorets je preporodio po svom dolasku, a to se očekuje i u Rumuniji.

Ipak, nakon pomenute fotografije nema sumnje da je još više prirastao u srcima navijača Bosne i Hercegovine koji ga na početku nisu baš dobro prihvatili, ali vremenom se to promijenilo.