“Jedva sam ostao živ”: Mirko Filipović zamalo umro

Legendarni hrvatski borac Mirko Filipović je na svom službenom Facebook profilu potvrdio nastup 30. septembra na RIZIN 13 priredbi u tokijskoj Saitama Super areni. Protivnik Cro Copu će biti 32-godišnji američki teškaš Roque Martinez, koji za sada ima dva nastupa i dvije pobjede za japansku promociju, piše Fightsite.

Osim što je najavio novi nastup u RIZIN-u, Filipović je otkrio kako su iza njega 14 najtežih dana u životu. Naime, do sada nije bilo poznato kako je Cro Cop nakon operacije koljena dobio trombozu koja ga je gotovo koštala života.

– Dragi prijatelji, danas je objavljeno da ću se boriti 30. septembra na priredbi RIZIN 13 u Tokyu! Sretan sam zbog mogućnosti da nastupim tako brzo nakon teške ozljede i operacije koju sam imao. Dr.Hudec mi je radio rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta i mikrofrakturu hrskavice – napisao je na početku Filipović u svojoj objavi te je dodao:

Uz sve to sam dobio trombozu. Ali njoj sam sam kumovao jer se nisam pridržavao uputa koje sam dobio i koje sam olako shvatio. Trombozu sam dobio nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, gdje se nisam pridržavao medicinskog protokola. Vratio sam se u bolnicu gdje sam proveo 14 najtežih dana u svom životu. Temperatura mi je varirala od 39 do 40 i punih 6 dana nismo je mogli skinuti. Dvije sedmice sam proveo ležeći u krevetu, a ova slika je uslikana na dan odlaska kući gdje se vidi kakve je posljedice ostavilo dugotrajno ležanje.