Juventus odredio cijenu za Pjanića: Pod ovim uslovima postao bi ubjedljivo najskuplji bh. fudbaler

Juventus će ovog ljeta biti na velikom iskušenju zbog Miralema Pjanića.

Pjanić je trenutno možda i najtraženiji igrač Stare dame te su za njegove usluge zainteresovani brojni evropski velikani, piše SportSport.ba.

U posljednje vrijeme najčešće interes pokazuju Real Madrid i PSG. Bh. reprezentativac je želja Zinedinea Zidanea, ali i francuskog prvaka.

U Juventusu Pjanića ne smatraju nedoriljivim te su ga spremni prodati po italijanskom prvaku odgovarajućim uslovima.

Calciomercato piše da je torinski klub već odredio cijenu za odličnog veznjaka. Ko bude želio Pjanićev igrački karton morat će platiti najmanje 100 miliona eura.

Prethodnih danas se špekulisalo o zvaničnoj ponudi PSG-a. Parižani su za Pjanića ponudili 70 miliona eura što ne zadovoljava apetite Stare dame.

Juventus s našim fudbalerom ima čvrst ugovor. Pjanić zarađuje 6.5 miliona eura i za Bianconere je vezan do 2023. godine.

Da li će ovaj 28-godišnjak i naredne sezone nositi "peticu" prvaka Italije zavisit će i od toga ko će sjediti na klupi. Kako sada stvari stoje izvjesno je da će to biti Massimilliano Allegri.

Bilo kako bilo, Pjanićev menadžer Fali Ramadani će na ljeto imati pune ruke posla. Makedoncu neće biti problem naći klub za Pjanića, ali sigurno hoće uvjeriti čelnike Juventusa da prodaju svog veznjaka.