Kada jedan gol promijeni sve: Milan Đurić pred potpisom!

dsa
Zabio je Rossonerima

Zašto Milan nema ubjedljiviju prednost na prvom mjestu Serije A kriv je povremeni bh. reprezentativac. 

Milan Đurić je većinu svoje karijere proveo na Apeninima. Igrao je u različitim rangovima italijanskog fudbala, ali i zabijao različitim velikanima Serije A.

 

Prije nekoliko godina je sa Cesenom zaustavio tada nedodirljivi Juventusa, a minulog vikenda kao napadač Salernitane zabio je Milanu u remiju 2:2.

Taj gol je praktično riješio i budućnost iskusnog bh. napadača jer je u ponedjeljak na stol dobio ponudu koju će prema svemu sudeći i prihvatiti.

Naime, Salernitana je za Đurića spremila novi dvogodišnji ugovor. Aktuelni mu ističe na kraju sezone, a novi će trajati do 30. juna 2024. godine.

Obzirom da Salernitani prema svemu sudeći slijedi ispadanje Đurić će tako naredne sezone ponovo u Seriju B, takmičenje koje mu itekako odgovara. Tu je skupio 280 nastupa i postigao 57 golova.

Robusni napadač je na jug Italije stigao prije skoro četiri godine i to iz Bristola. U Engleskoj se baš i nije naigrao prvenstveno zbog problema s povredama.

U Italiji je osim za spomenutu Cesenu još nosio dres nekolicine klubova kao što su Parma, Crotone, Cremonese, Trapani, Cittadella. U ovoj sezoni ima sasvim solidan učinak od po tri gola i tri asistencije na 20 susreta Serije A.