Kadetska reprezentacija BiH izgubila od Ukrajine

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su danas u Doboj Kaknju od Ukrajine rezultatom 3:2 u susretu trećeg kola grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Ukrajinci do prednosti dolaze u 13. minuti a strijelac je bio Heorhij Sudakov iz penala. Sudakov je u 29. odlično uposlio Erika Šuranova koji sa pet metara šalje loptu iza leđa Nikole Ćetkovića za 2:0.

Ajdin Jusupović u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena odlično prolazi po lijevoj strani i pogađa suprotni ugao gola Mikite Turbajevskog i smanjuje prednost Ukrajinaca na 2:1.

Šuranov u 68. minuti koristi nesporazum odbrane bh. selekcije i golmana Ćetkovića i postiže treći gol za Ukrajinu.

U 74. minuti u kaznenom prostoru Ukrajine oboren je Amar Dedić, a Faruk Duraković iz jedanaesterca smanjuje na 3:2.

Minutu prije kraja utakmice bh. tim je ostao sa deset igrača na terenu jer je Belmin Bobarić dobio drugi žuti karton.

Po završetku utakmice selektor Zoran Erbez je izjavio:

"Ukrajina i Island su na ovom turniru pokazali da su kvalitetne ekipe. Znali smo da se radi o nezgodnim i čvrstim protivnicima. Nismo uspjeli, naročito danas, da pariramo protivniku. Neshvatljivo je da u toku utakmice napravimo toliko grešaka u nekim jednostavnim situacijama. Primamo golove zbog nesporazuma između igrača. Možda više nismo ni zaslužili iako ovo danas nije bilo pravo lice ovih igrača", rekao je Erbez.

U drugom susretu grupe Island je sa 8:0 pobijedio selekciju Gibraltara.

Ukrajina je osvojila prvo mjesto u grupi sa 7 bodova, Island je drugi sa 5, a BiH treća sa 4. Posljednji Gibraltar nije osvojio nijedan bod.