Kamenjaš: Iscrpili smo glavne igrače protiv Francuske

.
Bosni i Hercegovini dvije pobjede na Eurobasketu nisu bile dovoljne za prolazak u nokaut fazu.

 

U odlučujućem meču košarkaški Zmajevi su izgubili od Litvanije rezultatom 87:70, ali bez obzira kući se vraćaju uzdignute glave.

"Vruća je glava, poraz težak, znamo da nas šalje kući. Igali smo dobro prcenstvo, svima smo bili težak protivnik, namučili smo francusku i njhemačku, uvijek nas ta sreća ne prati, teško je nešto više reći, nisam pametan", glasila je prva izjava Kenana Kamenjaša nakon utakmice.

Mladi košarkaš se zahvalio navijačima koji su bili odlična podrška tokom cijelog turnira.

"Hvala navijačima koji su bili u dvroani, svih pet utakmica pružali su nam fenomenalnu utakmciu, hvala ljudima u BiH, pratili smo, svi smo ponosni i nadamo se da smo naš narod učinili ponosnim, znam da bi bilo bolje prošli, ali život ide dalje, hvala Bogu svi smo zdravi."

 

 

Kamenjaš je za kraj kazao da su neki od glavnih igrača istrošeni u meču četvrtog kola kada je upisan poraz od Francuske.

"Ne znam da li sam ja taj koji treba odučivati, stigao nas je umor, treću četvtinu smo slabije otvovorili. Imali smo tešku utakmicu protiv Francuske, bili smo ih poveli, iscrpili smo glavne igrače, ako je to glavni razlog.

"Mislili smo da možemo dobiti i danas da odmorimo glavne igrače Desilo se ono najgore, iscripili smo glavne igrače, izgubili, danas ponov izgubili i danas idemo kući", kazao je Kamenjaš za kraj.