KK Bosna Royal ostao bez važnog igrača

Bosna Royal
Srbijanski bek Luka Igrutinović nije više igrač Košarkaškog kluba Bosna Royal. - Naš klub i Luka Igrutinović potpisali su sporazumni raskid ugovora, saopćeno je iz KK Bosna Royal.

Gostovanje u Bratancu

 Igrutinović će karijeru nastaviti u Prvoj ligi Slovenije, u ekipi Rogaške.

- Zahvaljujemo na angažmanu i odličnim partijama koje je pružao od samog početka sezone. Želimo mu dobro zdravlje u porodici i mnogo sreće u nastavku karijere, ističu iz KK Bosna Royal.

Inače, sarajevski "Studenti" sutra (18 sati) gostuju u Bratuncu, u okviru 18. kolu Prvenstva BiH.

- Ekipa Bratunca je dobro vođen tim, sa dosta kvalitetnih i iskusnih pojedinaca. Imali su dosta problema u toku cijele sezone što se tiče povreda i situacije sa koronavirusom. Napomenuo bih da su oni uvijek dobri domaćini, naprave super ambijent za odigravanje utakmice. Zaista je šteta što nema publike, ali i pored toga nadam se da će biti pravi takmičarski ambijent. Mi idemo spremni, motivisani da pružimo maksimim i ostvarimo pobjedu. Ovim putem bih poželio svu sreću u nastavku karijere našem bivšem igraču Igrutinoviću. Kako njemu, tako i njegovoj porodici želim puno zdravlja, rekao je trener KK Bosna Royal Pašalić.

 

Neka pobijedi košarka

Kapiten "Studenata" Muhamed Pašalić ističe da je Bratunac kvalitetan tim.

- Pred nama je teška utakmica u Bratuncu, protiv kvalitetnog protivnika. Jedan dobar test pred F4 kupa i pauze koja nas čeka. Svi smo hvala Bogu zdravi i nadamo se najboljem ishodu. Neka pobijedi košarka, dodao je kapiten "Studenata" Muhamed Pašalić.