Kladuščanin Adis Nurković novi trener golmana FK Sarajevo

.
FK Sarajevo odlučio se na određene promjene u stručnom štabu jer će ovaj tim dobiti novog trenera golmana, a u pitanju je nekadašnji čuvar mreže Adis Nurković koji je prihvatio poziv s Koševa.

Nurkovića pamtimo po odličnim nastupima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a najveći trag ostavio je u Travniku i zeničkom Čeliku u kojem je nastavio raditi i nakon završetka karijere.

Ovaj 37-godišnjak je igračku karijeru završio na ljeto 2022. godine u dresu Čelika, te se odlučio nakon toga da uplovi u trenerske vode.

Nurković je obnašao preko godinu dana ulogu pomoćnog i trenera golmana u Čeliku, te nije napuštao klub iz Zenice ni u najtežim periodima ovog velikana s Bilinog polja.

No, poziv koji je nedavno dobio nije mogao odbiti i kako saznajemo Nurković će biti novi trener golmana Sarajeva, te bi se već danas nekadašnji golman trebao pojaviti na treningu kluba s Koševa.

Naravno, poznato je da je Nurković u sjajnom odnosu sa Senijadom Ibričićem koji je ranije zvao ovog golmana u Domžale, ali je on tada odbijao ponude jer nije htio da napusti Čelik koji je prolazio kroz veoma teške trenutke.

Međutim, jasno je da je došlo vrijeme za novi izazov za Nurkovića i sada Ibričićev poziv jednostavno nije mogao odbiti.

Kako saznaje sportsport.ba Nurković se na zajedničkoj večeri sinoć oprostio od NK Čelik i već danas će put glavnog bh. grada kako bi se priključio ekipi Sarajeva i stručnom štabu kluba s Koševa.

NK Čelik je potvrdio raskid saradnje sa dosadašnjim trenerom golmana Adisom Nurkovićem. “Ono najmanje što možemo učiniti za našeg Adisa jeste da mu se zahvalimo na svemu što je učinio za ovaj klub. Želimo mu svu sreću u novim izazovima, s nadom da će se u budućnosti vratiti u naš klub i podijeliti stečeno znanje tokom svoje trenerske karijere na nove mlade Čelikovce”, stoji u objavi Čelika.

Adis Nurković rođen je 1986. godine u Velikoj Kladuši.  Ponikao je u dresu Krajišnika, a branio je još za Krajinu iz Cazina, Cibaliju, Travnik, Slaven Belupo, Čelik, Flamurtari i Tuzla City. Upisao je i tri nastupa u dresu reprezentacije BiH, piše sportsport.ba

 

 

 

Foto: Screenshot: YouTube: NK Čelik