NESTVARNE BROJKE: Klub našeg reprezentativca od ljetos zaradio 100 miliona KM

Jednu od najuspješnijih sezona ove godine igra zagrebački Dinamo. Nakon velikog uspjeha u Evropi i dominacije u domaćem prvenstvu Uprava Dinama može zadovoljno trljati ruke jer su UEFA-ine isplate gotovo završene.

Modri su odličnim nastupima u Evropskoj ligi zaradili 14 miliona i 174 hiljade eura. Dosad im je isplaćeno nešto manje od 12 miliona, a što se tiče svih prihoda to nije sve. U ljetnom prelaznom roku, Zagrepčani su napravili pravi posao. Filip Benković je prodan Celticu za 15 miliona eura, Borna Sosa Stuttgartu i Ante Ćorić Romi za po 6 miliona. Od transfera Soudanija zaradili su 3 miliona, Hodžić im je donio milion manje, a Fiolić je Maksimir napustio za 1,5 milion eura.

Iako novac stiže u ratama, stiže uredno. Dolazi se do podatka da je Dinamo od ljeta zaradio oko 52 miliona eura što je približno 100 miliona KM.

Počele su priče o gradnji novog stadiona koji bi trebao biti izgrađen uz pomoć Grada Zagreba. Definisane su i cijene za narednu generaciju koje Dinamo želi plasirati u Evropu. Za sjajnog Danija Olmu cijena je 25 miliona eura. Naš Amer Gojak košta 15 miliona, a golman Livaković 6. Odbijena je ponuda Lillea za Ademija teška 6 miliona eura…

Za Dinamo jednostavno nema zime.