Kolašinac zbog promašaja u Evropskoj ligi postao meta ismijavanja navijača Arsenala

Kolasinac
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac u pobjedi svog Arsenala protiv Moldea u meču 3. kola grupne faze Evropske lige napravio je nevjerovatan promašaj zbog kojeg je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

 

Pomenuta situacija desila se u 54. minuti kada je Kolašinac iz neposredne blizine dočekao jednu odbijenu loptu i umjesto u praznu mrežu, desnom nogom nabio je loptu daleko preko gola, čime je propustio priliku da svom timu donese prednost, s obzirom na to da je u tom trenutku rezultat bio 1:1.

Ipak, samo osam minuta nakon toga gostujući igrači su postigli autogol i Arsenal je došao do prednosti, na kraju i sigurne pobjede, no Kolašinac je zbog promašaja u 54. minuti postao viralan među Topnicima i brojni navijači ovog kluba smatraju kako bh. nogometaš odavno nije na nivou na kojem bi trebao biti.

Kolašinac je u pobjedi Arsenala protiv Moldea odigrao svih 90 minuta, a naredni meč u Premiershipu Topnici će igrati protiv Aston Ville na svom terenu.

Treba reći i to da trener Arsenala Mikel Arteta utakmice u Evropskoj ligi koristi kako bi igračima iz drugog plana dao priliku za igru, a oni nakon tri utakmice imaju maksimalnih devet bodova.

Video možete pogledati i OVDJE