Komšije slavnog tenisera prijavile zbog stenjanja: "Ovo mi se i ranije događalo"

.
Thiem u centru "skandala"

 

Austrijski teniser Dominic Thiem neće nastupiti na Wimbledonu, a u međuvremenu trenirajući u novom trening centru nastoji da vrati staru formu.

Pobjednik US Opena 2020. godine tek bi početkom jula trebao da zaigra u Salzburgu na ATP Challengeru, a 11. jula očekuje se njegov nastup u Baasadum zatim i Kitzbuhelu.

No, imao je jednu jako neugodnu situaciju dok je trenirao u teniskoj akademiji u Austriji. Naime, njega su susjedi prijavili policiji zbog stenjanja. Sumnjali su da je riječ o pornografiji umjesto tenisa.

"Ovo nije prvi put da mi se ovo dogodilo. Događalo se i ranije. Uvijek je zabavno i čak to razumijem, jer ponekad kad treniram jako vrištim i ispuštam čudne zvukove”, priznao je Thiem.

Navodi se da je policija, koja se pojavila u njegovoj kući, utvrdila da je sve bio nesporazum i smirila susjede austrijskog tenisera, koji se nada da će opet biti u vijestima zbog ostvarenih rezultata, a ne zbog svojih neishitrenih zvukova koje proizvede tokom napornih treninga.

Thiem je trenutno tek 352. igrač svijeta jer je dosta izbivao zbog povreda, ali je prije dvije godine bio treći igrač svijeta. Ima 17 titula u singlu, a najvrjednija je svakako onma na US Openu, što mu je jedini Grand Slam naslov do sada.