Konačno logičan potez Mirvića

321
Većina trenera možda se i ne bi odlučila na hrabar korak koji je Dudić napravio

Nakon niza pogrešnih odluka Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo - od imenovanja sada već bivšeg trenera i savjetnika „koševske vlade“ Aleksandra Vasoskog, odnosno Ivana Kepčije, što je uvjetovalo najlošiju sezonu u poslijeratnoj historiji, do povratka sportskog direktora Emira Hadžića, predsjednik kluba s Koševa Ismir Mirvić konačno je povukao i jedan ispravan, logičan potez, iako su i dalje slobodni treneri i Husref Musemić i Mirza Varešanović.

Kako smo to ekskluzivno i najavili, jučer je u sarajevskoj Titovoj 38b predstavljen novi šef stručnog štaba Feđa Dudić, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još jednu sezonu. Zajedno s Dudićem, iz FK Velež na klupu FK Sarajevo dolaze i Mustafa Kodro, kao prvi asistent, te kondicioni trener Jasmin Trnovac, dok će trener golmana i dalje biti nezamjenjivi Adi Adilović.

U svom prvom obraćanju kao trener bordo tima Dudić je istakao da je svjestan trenutne situacije te da je povratak na Koševo, prije svega, za njega veliki izazov. Međutim, činjenica je i to da je ponuda kluba s Koševa bila i finansijski dvostruko bolja od mostarske.

Većina trenera možda se i ne bi odlučila na hrabar korak koji je on napravio, jer je u Mostaru izgradio pobjednički sistem i stekao povjerenje, kako čelnika kluba tako i onih najbitnijih - navijača.

No, ima svoje ciljeve i snove, tako da jednostavno ide dalje, naprijed, a za to mora tražiti i nove, velike izazove. Za povratak kluba s Koševa na stare staze trebat će mu i bezrezervna podrška svih onih koji vole FK Sarajevo ili žive od tog kluba.