Konačno - Završava se saga o Dominiku Livakoviću, čeka ga doček za pamćenje

.
Dominik Livaković će ubrzo napustiti redove zagrebačkog Dinama. Prvi golman reprezentacije Hrvatske odlazi u Fenerbahče i transfer će biti završen u narednih dan ili dva.

 

Dominik Livaković konačno odlazi iz Dinama. Nakon silnih priča 28-godišnji čuvar mreže konačno će realizovati transfer i postat će novi član Fenerbahčea.

Turski velikan i Dinamo odavno imaju dogovor o poslu vrijednom 10 miliona eura. Livaković je također dogovorio sve s istanbulskim klubim i konačno će transfer u naredna dva dana biti završen.

 

Sve s nestrpljenjem čekaju navijači Fenera. Livakovića će u Istanbulu čekati spektakularan doček i saga o njegovom odlasku će zvanično biti završena.

U prethodnom periodu se Livaković povezivao sa Sevillom, pa čak i kao rješenje za gol Real Madrida. Međutim, od tih priča nema ništa i on će potpisati ugovor s Fenerbahčeom.

Problema da se uklopi neće imati. Tu su Edin Džeko kao kapiten, te Dušan Tadić, pa je Fenerbahče postao prava mala Jugoslavija.

Dominik Livaković je karijeru počeo u omladinskim selekcijama NK Zadar, a zatim je kao 17-godišnjak došao u NK Zagreb.

U Dinamu je od 2015. godine. Godinu dana kasnije postao je standardan član prvog tima i više ga niko nije mogao skinuti s gola.

Za Modre je nastupio u 288 utakmica i uzeo je šest titula prvaka Hrvatske, te četiri trofeja za najboljeg golmana lige.

Livaković je trenutno i broj jedan reprezentacije Hrvatske, a gol Vatrenih je čuvao 45 puta i učestvovao je u osvajanju bronze na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Također, bio je rezerva kada su se Vatreni plasirali u finale Mundijala u Rusiji.