Košarkaši reprezentacije Kosova stigli u Sarajevo, večeras igraju prvu utakmicu

Košarkaši reprezentacije Kosova stigli su danas u Sarajevo i večeras će odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu B divizije.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova na čelu s ministrom Igorom Crnadkom odbilo je potpisati vize za igrače s Kosova i odugovlačili su sve do posljednjeg trenutka, tvrdeći da članovi Upravnog odobra u Košarkaškom savezu BiH nemaju ujednačen stav. 

Ipak, Crnadak je u petak odobrio vize igračima s Kosova i oni su danas stigli u Sarajevo, što je za Klix.ba potvrdio predsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva.

"Na kraju se sve dobro riješilo. Bez potrebe se digla panika, napravili smo bruku i sramotu našoj državi. Košarkaši s Kosova su stigli u Sarajevo, smješteni su u hotel, večeras će odigrati prvu utakmicu i u dogovoru s FIBA-om će biti napravljen raspored igranja utakmica", kazao je Bukva, pa nastavio:

"Još uvijek nisam razgovarao s njima, pričao sam s predsjednikom njihovog košarkaškog saveza koji je bio vrlo ljubazan i razimo je situaciju. U narednim danima u znak izvinjenja otići ćemo na večeru s delegacijom Kosova, a pokušat ćemo napraviti i neku saradnju", istakao je Bukva.

Reprezentacija Kosova će prvu utakmicu igrati protiv Češke od 21:00 sat.