Kroos i Aubameyang prepirali se zbog proslave golova, Özil stao na stranu saigrača

nogomet
Toni Kroos kritikovao je Pierrea-Emericka Aubameyanga zbog proslave golova, a u prepisci na društvenim mrežama Mesut Özil je stao u odbranu saigrača iz Arsenala.

Govoreći u podcastu "Einfach mal Luppen" Kroos je ove sedmice prozvao Aubameyanga i Antoinea Griezmanna, kritikujući ih obojicu zbog izrežiranih proslava golova i korištenja maski različitih superheroja.

"Ako postoje uvježbani plesovi ili koreografije, smatram da je to vrlo glupo. Aubameyang je jednom slavio gol i izvadio masku - to je za mene kraj. Mislim da to nije dobar primjer mladima. Kakva glupost", kazao je veznjak Reala.

Aubameyangov odgovor je stigao vrlo brzo, a 31-godišnji napadač upitao je Kroosa da li ima djecu.

"Usput. Ima li ovaj Toni Kroos djecu? Samo se sjetim da sam to nekoliko puta učinio za svog sina i ponovit ću", napisao je Aubameyang u postu na Twitteru uz crtež svog lika koji su napravila djeca u jednoj osnovnoj školi.

Kroos je nakon toga replicirao Aubameyangu: "OVAJ Toni Kroos ima troje djece."

U njihovu raspravu uključio se zatim i Mesut Özil, Aubameyangov klupski saigrač i bivši njemački reprezentativac koji je u dresu Elfa igrao s Kroosom.

On je kasnije na Twitteru objavio gif proslave Aubameyangovog gola s maskom Crnog Pantera, napisavši: "Najbolja proslava golova!"

Gabonac je u prošlosti nosio maske Batmana i Spidermana, a Kroos je također kritikovao i Antoinea Griezmanna zbog izvođenja plesnih pokreta iz video igre Fortnite nakon postizanja golova. Ipak, Francuz se nije oglašavao po tom pitanju.