Kvalifikacije za Euro 2020: Albanija pometena u Parizu, Turska porazila Andoru

Francuska je na State de Franceu rutinski savladala ekipu Albanije, a rezultat je na kraju bio 4:1. Veznjaku Bayern Munchena Kingsleyu Comanu trebalo je svega osam minuta da se upiše na listu strijelaca i dovede svoju ekipu u vodstvo.

U okviru petog kola grupe "H" kvalifikacija za Euro 2020, Francuska je večeras slavila protiv gostujuće selekcije Albanije sa visokih 4:1, dok je Turska u Istanbulu savladala Andoru s minimalnom razlikom 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Drugi iz redova Francuske koje je zatresao mrežu albanskog golmana Thomasa Strakoshe bio je Olivier Giroud, a to je učinio 27. minuti.

Deset minuta kasnije lijevi bek Lucas Hernandez srušen je u kaznenom prostoru, penal za Francusku. Antonie Griezmann šutira sa bijele tačke, no nije imao sreće i pogadio je prečku, rezultat na kraju prvog poluvremena ostaje 2:0.

U 68. minuti, Griezmann se djelimično iskupljuje za promašeni penal, te asistira Comanu, koji postiže svoj drugi na utakimci, i treći pogodak za Francusku. Johnatan Ikone strijelac je četvrtog pogotka za domače, u 85. minuti utakmice.

U sudijskog nadoknadi dosuđen je jedanaesterac za goste, bio je to utješni pogodak za Albaniju, sa bijele tačke bio je precizan Sokol Cikalleshi, konačan rezultat utakmice 4:1.

U okviru petog kola kvalifikacija večeras je u Istanbulu na Vodafone Parku, reprezentacija Turske ugostila selekciju Andore. Iako favorit u utakmici, Turska se poprilično "namucila" sa Andorom, a pobjednosni pogodak stigao je 89. minuti utakmice, strijelac je bio fudbaler Fenerbahcea Ozan Tufan.