LeBron James razmatra mogućnost odlaska iz Lakersa

LeBron James je sa Los Angeles Lakersima odigrao sezonu za zaborav.

Tim iz Grada anđela je odigrao katastrofalno, nije uspio da se plasira u doigravanje, a LBJ je bez play offa ostao prvi put nakon 14 godina.

Unutar tima je vladala jako loša atmosfera, a nakon svega je ceh platio trener Luke Walton, koji je dobio otkaz, dok je potom otišao i predsjednik košarkaših operacija Magic Johnson.

LeBron nakon očajne sezone navodno ozbiljno razmatra mogućnost odlaska iz tima. Američki mediji tvrde da će LBJ zatražiti trejd, ako rukovodstvo franšize ne uspije angažovati adekvatna pojačanja.

Ovog ljeta je zaista ogroman broj kvalitetnih slobodnih igrača. Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Jimmy Butler i Bradley Beal su samo neki koji su slobodni i LBJ želi barem jednog pored sebe u ekipi.

Također, nije otpisana mogućnost da Lakersi konačno dođu do Anthonyja Davisa. Košarkaš Pelicansa se dugo povezuje sa dolaskom u LA u velikom trejdu, ali bi Lakersi morali da ponude ogroman broj košarkaša u zamjenu za njega.

Razmatraju se mnoge opcije za ljeto. Izvjesno je da će barem jedna zvijezda sletjeti u Los Angeles, a rukovodstvo ekipe će imati zadatak da što kvalitetnije pojača ekipu.

Spominje se i trejd Lonza Balla, a Lakersi raspolažu sa još nekoliko interesantnih mladih košarkaša, koje bi mogli iskoristiti u eventualnim dogovorima.

Međutim, odlazak LBJ-ja iz Los Angelesa bi sasvim sigurno uzdrmao ekipu, ali i kompletnu NBA ligu, jer to apsolutno niko nije očekivao.