Legendarni Guti otkrio Diletti Leotti šta ga najviše boli u karijeri: Smatram da to nisam zaslužio

F

Foto: Screenshot

Legendarni veznjak Real Madrida Guti Hernandez je u emisiji "Linea Diletta" koju vodi italijanska novinarka Diletta Leotta govorio o kraljevskom klubu.

Istakao je da je ovaj Real jači nego u eri Galaktikosa te da posebno žali što nije mogao da igra sa Španijom na Svjetskom ili Evropskom prvenstvu.

"To je čarolija Real Madrida. Kada gledate utakmicu Reala, čak i kada gube, vi mislite da će pobijediti. To je magija Real Madrida budući da uvijek mislite da mogu pobijediti", rekao je Guti te potom priznao da ga mnogo boli što nije igrao na velikom takmičenju za reprezentaciju Španije.

"Postoji jedna stvar koja me mnogo boli, a to je što nisam mogao igrati na Svjetskom ili Evropskom prvenstvu sa Španijom. Smatram da to nisam zaslužio te da sam trebao igrati", dodao je.

Guti se od nogometa oprostio 2011. godine kao igrač Bešiktaša, a prisjetio se jednog od najboljih poteza u karijeri, asistencije petom za Karima Benzemu protiv Deportiva.

Real Madrid je gostovao na kultnom Riazoru gdje dotad nije pobijedio više od 18 godina. Granero je doveo Los Blancose u prednost da bi onda Benzema nakon asistencije Gutija potvrdio pobjedu Kraljeva.

"Najbolje od svega je što je Benzema pratio igru, mogao je stati i onda moje dodavanje ne bi imalo smisla. Lakše bi bilo da sam šutirao, ali onda se niko ne bi sjetio tog gola", objasnio je Guti i nastavio dalje o aktuelnom sastavu Kraljeva.

 

"Ovaj Real Madrid je vjerovatno jedan od najboljih timova koje sam vidio, mnogo su bolji od onih u eri Galaktikosa. Tada je bilo mnogo zvijezda, ali ovo sad je vrhunski tim, a ako dođe Kylian Mbappe to će biti tim koji će obilježiti eru, ne samo u španskom već i u evropskom nogometu", dodao je.

Ovaj 47-godišnjak je za Real igrao 15 godina nakon čega je prešao u Bešiktaš gdje se oprostio od nogometa, a za Španiju je u 14 nastupa pogodio triput.