Ludnica nakon plasmana na EP: Cazin položio sve ispite, rukometaši oduševljeni atmosferom

utakmica
Rukometaši Bosne i Hercegovine s oduševljenjem prokomentarisali su plasman na Evropsko prvenstvo, ali i atmosferu koju su naši navijači priredili u Cazinu.

 

Rukometna reprezentacija BiH u Cazinu je u spektakularnoj atmosferi srušila favorizovanu Sloveniju i tako izvjesno izborila plasman na Euro. Cazin je položio sve moguće ispite i teško se sjetiti kada je neka reprezentacija BiH igrala u boljoj atmosferi od one večeras.

I sami igrači oduševljeni su atmosferom u Cazinu. Senjamin Burić navodi da je u gradu danima atmosfera bila pobjednička te da se osjetila rukometna euforija.

"Prihvaćeni smo kao da smo svako okupljanje ovdje u Cazinu. Bili smo u gradu i osjetila se atmosfera. Mislim da smo vratili ovoj publici, nakon sjajne borbe, plasmanom na Evropsko prvenstvo", rekao je Senjamin Burić.

Sličnog stava je i Mirko Herceg, koji je odigrao fantastičnu utakmicu i postigao šest golova.

"Teška utakmica, ali smo je odigrali u sjajnoj atmosferi. Znali smo da je Slovenija snažna i da igra brz rukomet, ali smo se spremili i u sjajnoj atmosferi slavili veliku pobjedu. Zaslužili smo je i čestitam svima, a posebno svim ovim ljudima koji su došli da nas bodre", rekao je Herceg.

Nakon pobjede, uslijedilo je veliko slavlje u Cazinu. Igrači su dugo ostali s navijačima na parketu i dvoranom je odjekivalo: "Bosnom behar probeharao", kao i još neke navijačke pjesme.

 

FOTO