Mamić prigodnom porukom čestitao Bajram: Ne zaboravite razveseliti one koji se dugo nisu smijali

Zdravko
Bivši prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ni ovoga puta nije zaboravio čestitati Kurban-bajram svim muslimanima oko sebe.

 

Mamić, koji se nalazi u Bosni i Hercegovini nakon što mu je Vrhovni sud Republike Hrvatske pravomoćno potvrdio zatvorsku kaznu od šest godina, nikada ne zaboravlja čestitati vjerske blagdane, a takav je slučaj i uoči sutrašnjeg Kurban-bajrama.

Prigodnu čestitku bivši prvi čovjek Dinama objavio je na društvenim mrežama i tu je izazvao veliki broj komentara.

"Dragi prijatelji, svi vi koji sa nestrpljenjem dočekujete vaš veliki blagdan Bajram, želim da ovaj dan proslavite u duhu tradicije i običaja, okruženi vašom porodicom i prijateljima. U ovom danu, ne zaboravite da je esencijalna vrijednost Kurban-bajrama požrtvovna briga za porodicu, prijatelje i komšije. Zbog toga nemojte sutra zaboraviti razveseliti nekoga ko se već dugo nije nasmijao, otvorite vrata doma u koji niko nije dugo ulazio, nazovite članove obitelji ili prijatelje koje dugo niste čuli - jednostavno samo pitajte kako su? Neka ovaj dan bude povod i da preispitate sebe, iskreno i pošteno priznate gdje griješite, prije svega u odnosu prema ljudima koji vas okružuju, kako bi sebe promijenili. Tek tada ćete i vi biti sretni i zadovoljni", naveo je Mamić.

Uz ovu objavu, Mamić je podijelio fotografiju na kojoj čestita riječima "Bajram šerif mubarek olsun".

 

FOTO