Manchester United konačno pronašao kupca za igrača kojeg više niko ne želi u klubu

,
Kako stoje stvari Manchester United pronašao je kupca za igrača kojeg više niko ne želi vidjeti u klubu, a radi se o Anthonyju Martialu.

Otkako je stigao u Manchester United 2015. godine iz Monaca za 36 miliona funti Martial nikada nije uspio da pokaže svoj puni potencijal.

Njegov ugovor ističe na kraju sezone, a u Manchester Unitedu su u posljednje vrijeme tražili kupca koji bi ga doveo u januaru kako bi barem nešto zaradili.

Kako prenose italijanski mediji uprava Manchester Uniteda je uspjela u tome i Martial će svoju karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u Interu.

Navodno uprava Intera preferira posudbu sa obaveznim otkupom na kraju sezone i to po cijeni od 8 miliona eura.

Sigurno je da ovo neće biti jedina ponuda za Martiala posebno jer na ljeto postaje slobodan igrač, naravno ako ne dogovori odlazak u Inter.

U posljednje vrijeme Martial igra zaista loše, te nije u planovima trenera Manchester Uniteda, a šansu ispred njega dobijaju Rashfrod i Hojlund.

Zanimljivo je i to da je prošle godine Martial imao žestok sukob na treningu sa mladim fudbalerom Danom Goreom.

Naime, tada je Gore startao na Martialu koji je odlučio da se sukobi sa ovim mladim fudbalerom, ali se Francuz na kraju odlučio izviniti za ono što je uradio.

Ranije ovog mjeseca Martial je imao i svađu sa Ten Hagom nakon poraza Manchester Uniteda od Newcastlea.

Bilo kako bilo, očito je da je njegovo vrijeme u Manchester Unitedu isteklo i samo je pitanje da li će karijeru nastaviti u Interu ili negdje drugo.

 

Foto: X