Mesi i Ronaldo nikada nisu dali gol u nokaut fazi takmičenja, hoće li se to promijeniti danas

Svijet bi, jasno, želio sudar Mesija (Lionel Messi) i Ronalda (Cristiano Ronaldo) u četvrtfinalu Mundijala, ali to nije izvjesno. Ipak, nije ni nemoguće, mada mnogi vjeruju da ovakva Argentina nema šta tražiti protiv Francuza, ali i da će Portugalu biti veoma teško protiv Urugvaja.

Da bi prošli, Mesi i Ronaldo će morati uraditi nešto što im nije pošlo za rukom na prethodna tri mundijala. 

Naime, ni jedan ni drugi nikada nisu dali gol u nokaut fazi takmičenja.

Argentina je vicešampion svijeta, Mesi je bio proglašen za najboljeg igrača Mundijala u Brazilu, davao je golove u grupnoj fazi, asistirao u nokaut mečevima, ali se nije upisao u strijelce. 

On je do sada na tri svjetska kupa (prvjenac je dao tadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori) u ukupno 18 mečeva dao šest golova, ali nijedan u mečevima poslije grupne faze.

Ronaldo nikada nije stigao tako daleko u tri učešća, odigrao je dva meča manje od Mesija, ali je dao gol više. Doduše, prednost je napravio na ovom prvenstvu, kada je postigao četiri gola. 

Prije toga je na tri prvenstva postigao gol iz penala Iranu, bio strijelac protiv Sjeverne Koreje i Gane, ali Portugal nije napravio ništa na tim šampionatima.

Dakle, dvojica dominantnih fudbalera u posljednjih deset godina ne daju golove na Mundijalu u nokaut fazi, kada je zaista bitno.