Messi odveo Inter do titule i postao najtrofejniji igrač u historiji, oduševio je potezom na dodjeli trofeja (VIDEO)

messi
Čudesni Lionel Messi je odveo Inter Miami do titule prvaka američko-meksičkog Liga kupa.

 

Inter Miami je pobijedio Nashville nakon izvođenja penala i stigao do prve titule u historiji, a Messi je nastavio svoj golgeterski niz i postigao je deseti gol u sedam utakmica otkako je došao u SAD. U 24. minuti prelijepo je pogodio za vodstvo Intera rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu, napadač Nashvillea Fafa Picault izjednačio je na 1:1, a nakon što više nije bilo pogodaka, pristupilo se izvođenju penala.

Messi je šutirao prvi i pogodio, a potom su i svi ostali nogometaši. Pobjednika je odlučio dvoboj golmana. Golman Intera Drake Callender je pogodio, a potom je odbranio šut svog kolege iz Nashvillea Elliotta Panicca.

Potezom na dodjeli trofeja Messi je pokazao svu svoju veličinu.

Iako je Messi dobio kapitensku traku odmah po dolasku u klub, na ceremoniji je skinuo i dao je DeAndreu Yedlinu, Amerikancu koji je bio kapiten prije njegovog dolaska u klub.

Yedlin je isprva bio zbunjen, no Messi mu je dao pehar i rekao mu da ga odnese na postolje gdje su čekali svi saigrači, te da ga zajedno podignu.

Ovaj Liga kup prvi je trofej za Messija u dresu Intera, a sada je stigao do brojke od 44 osvojena trofeja u karijeri, čime je oborio rekord Danija Alvesa (43) i postao najtrofejniji nogometaš u historiji.

Messi je osvojio 35 titula s Barcelonom, pet s Argentinom, tri s PSG-om i jednu s Inter Miamijem.

 

FOTO

VIDEO

VIDEO